nutrix

עוגיות מקמח חומוס

עוגיות קמח חומוס

קפה ועוגייה – זיווג מושלם…

הקפה מריר והעוגייה מתוקה. ביחד הם שילוב מנצח, דרך נהדרת לפתוח את הבוקר, להתעורר אחה”צ ולהתפנק קצת בערב.

שנים נלחמתי בהרגל הזה לצמד לקפה משהו מתוק, כי חשבתי שזה מיותר – זו הרי תוספת סוכר ללא ערכים תזונתיים, פחמימה ריקה.
לפעמים הצלחתי, לפעמים נפלתי.

אבל לאחרונה החלטתי על שינוי – במקום להילחם בצורך הזה, במקום לוותר על משהו שבאמת כל כך מתבקש, אולי עדיף לאמץ אותו ופשוט לשפר אותו? ובכן, מצאתי דרך לשלב את המתוק הקטן הזה עם קפה, רק בצורה קצת שונה, להוסיף לו ערכים תזונתיים שמשדרגים אותו מסתם סוכר, למשהו מזין ואיכותי.

לדוגמה, עוגיות מקמח חומוס.
קמח חומוס עשיר בסיבים תזונתיים ובחלבון, והוא דל בשומן.
את העוגיות האלה אני מכינה מטחינה משומשום מלא – ובכך דואגת גם לתוספת סידן קטנה בכל עוגייה.

אם זה לא מספיק – אז הרווחנו כאן גם עוגיות בריאות, גם עוגיות טבעוניות, וגם עוגיות ללא גלוטן! נו, וכל זה בקערה אחת, ועשר דקות עבודה…

והכי חשוב – עכשיו זה כבר לא רק סוכר, לא עוד פחמימה ריקה, ועדיין – מתוק וטעים!

 

רכיבים:
1.5 כוס קמח חומוס (כ 230 גרם)
1 כף תמצית וניל (10 מ”ל)
2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא (30 גרם)
4 כפות סילאן (או 1/4 כוס)
1 כפית אבקת אפייה
בננה בשלה (יחידה בינונית)
קורט מלח
1 כוס מים
1/4 כוס שוקולד צ’יפס מריר (כ 35 גרם)

הכנה:
מחממים תנור ל 160 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה
מערבבים בקערה את כל המרכיבים מלבד השוקולד צ’יפס (במעבד מזון ידני)
מערבבים חלק מהשוקולד צ’יפס בתור הבלילה
בעזרת כף יוצרים כדורים שטוחים ויוצקים אותם על תבנית האפייה במרווחים זה מזה
אופים כ 10-12 דקות עד להזהבת העוגיות (להיזהר שלא יישרפו)
מוציאים מהתנור ומצננים כ 10 דקות (העוגיות רכות בצאתן מהתנור)

Scroll Up